Domača hrana


Iz našega vrta

Skozi vse leto pridelujemo več vrst zelenjave- sezonske in za ozimnico - več vrst paradižnika, paprike, feferone, razne solate, korenje, peteršilj, zeleno, cvetačo, brokoli, brstični ohrovt, zelje, jajčevce, bučke, kumare, čebulo, česen, krompir, rdečo peso...

Pridelano zelenjavo prodajamo na tržnicah v Brežicah in Krškem, kadarkoli pa je možen tudi nakup na domu.

Kadar obiščete našo kmetijo, ste vedno vabljeni na vrt, da se na lastne oči prepričate, od kod prihaja zelenjava, ki jo ponujamo. Lahko pa si tudi sami naberete pridelke, ki jih nameravate kupiti.

Posebno mesto na vrtu je namenjeno začimbam in dišavnicam, ki so nepogrešljive članice domače kuhinje:

peteršilj, zelena, majaron, timijan, drobnjak, kumina, lovor, šetrajka, komarček, koper, meta, melisa...

Mesni izdelki

Posebej smo ponosni na naše izdelke iz mesa, ki jih pridelujemo od jeseni do pomladi.

Na naših njivah raste koruza, pšenica, ječmen, krmni grah, detelja, buče, krompir, zelje in zelenjava. Vsa žita in odvečno zelenjavo pojedo naše kokoši, race in prašiči. Živali živijo na prostem v velikih ogradah, kjer se prosto gibajo.

Iz prašičev pripravljamo:

klobase, salame, bržole, slanino, velikonočne šunke, paštete, zaseko, tlačenko in druge dobrote

Da so ti izdelki zares kakovostni, nam dokazujejo z zlatom, srebrom in bronom ocenjeni izdelki na Dobrotah slovenskih kmetij v Ptuju. Te izdelke ocenjujejo strokovnjaki z Biotehnične fakultete v Ljubljani, konkretno prof.dr. Božidar Žlender, ki ima sloves slovenskega strokovnjaka na področju izdelovanja domačih suhih mesnin.

Domač krožnik

Naši lastni pridelki in izdelki predstavljajo večino vseh surovin, ki jih uporabljamo za pripravo jedi. Manjši delež odkupimo od okoliških kmetov, v trgovini pa kupimo zgolj tiste surovine, ki se jih na kmetiji ne da proizvesti.

Domače surovine in seveda drobne skrivnosti babic in prababic, ki so pripotovale do naše kuhinje, so razlog, da imajo jedi pristen in poln okus. To domačnost želimo približati našim gostom in jih s tem spomniti, kako okusno je lahko slovensko podeželje.

Obiščite nas in se prepričajte sami!

 

Rezervacija

Rezervacija je okvirne narave, zato potrebujemo vašo telefonsko št. da vas pokličemo glede datuma.
Turistična kmetija Vimpolšek